Про дурнів, весну та Малазію
Аналітика аналітики

Ми так довго її чекаємо, а вона не поспішає до нас. Хоча, дивлячись на ситуацію в країні, починаю розуміти чому все саме так. А ще глянувши на прогноз погоди на літо, починаю задумуватись.


По-перше, про найстрашніше. Всі зараз говорять про глобальне потепління, але не варто панікувати. Подивіться прогноз погоди там ви зустрінете фразу «востаннє, така погоді була зафіксована п’ятдесят років тому», тобто всього-на-всього пів століття тому таке вже було. Ба навіть люди пережили то і нічого з ними не сталось. Згадайте навіть фото 50-тих років де снігу випадало аж по лінії електропередач. До речі саме по цій причині в старих хатах двері відкривались всередину, а не назовні. Коли вас замітає по стріху, то назовні двері не відкриєш. А так уявіть, ранок, ви тільки що прокинулись, берете лопату та сокиру, і давай робити тунель для виходу на світ божий. І ні про які магазини чи регулярні поставки будь-чого навіть не думали. Тим не менше, ніхто не помирав і не зчиняв ґвалту, як зараз.


По-друге, ми все таки виросли в тепличних умовах. Наш український клімат доволі м’який. Якщо порівнювати наш клімат з рештою світу, то у 80 відсотків він гірший, або надто спекотний, або надто холодний, або надто жорсткий. В цьому плані починаєш вірити, що ми живемо, як у Бога за пазухою. Для прикладу візьміть тропіки з проливними дощами, чи екватор з неймовірною спекою. Або краще східне узбережжя Тихого океану, де і вулканічний пояс, і тропічний клімат і цунамі. Там люди раз по разу гинуть і нема такого, як у нас. І всі чомусь то сприймають як норму життя.


По-третє, це власне наші можновладці. Мене кожен рік дивує, що на метеорологічну службу виділяють кошти, а вони кожного року не можуть спрогнозувати погоду на сезон. А ще в можновладців є чудова риса – відсутність мізків. Їм цікавіше відмити мільйон вже, ніж заробити його завтра, і їм на цьому шляху плювати на все. Ви власне вдумайтесь, кожного року у них винна погода. Кожного року кошти виділяються, і розтають як сніг, при чому той сніг навіть не встигає випасти. І кожного року у всіх бідах винна погода, надто вже вона непередбачувана.  А ще вони розпускають соплі, що в них недофінансування.
Власне хочеться сказати про цей рік. Зима пройшла. Все що вона лишила, то це дурнів і дороги, навіть трохи смішно, але ж, що поробиш. Дороги вгробили комунальники своїм посипанням їх сіллю. А хто вчив хімію розуміє, що сіль з водою утворюють сполуки, які роз’їдають асфальт, а потім все це замерзає. А для довідки, при замерзанні вода збільшує свій об’єм на 8%. От і отримуємо абсолютно роздовбані дороги, в результат частих відлиг. Воно то власне кожного року так, просто цей цикл проходить раз чи два, а за цей рік відлиг і підмерзання було зо п’ять, якщо не більше, в залежності від регіону. От і гайки дорогам.
Весна. Власне, вона вже на порозі, і десь, як і зима буде дощова і мінлива. А дивлячись на наших чиновників, починаєш розуміти, що справа цілісності майна залежить тільки від нас самих. Ви запитаєте як це пережити?! Рецепт досить простий, спосіб виживання північних та південних країн. Як поводитись літом варто вчитись у країн південних типу Індії чи Малазії. Зимою та осінню в північних, таких як Норвегія чи Фінляндія. А в тому як переносити катаклізми і бути людьми – у японців.


Власне все. Весна скоро прийде, панікувати не варто. Від того що вона принесе нам нікуди діватись. Тому запасаймося резиновими чобітками, плащами, терпінням та оптимізмом. І особисто від мене – приємної всім весни, щоб в плані подій які стануться вона була кращою ніж в плані погоди.

©Zlit 2012ОновленняКонтакти