Я народився в четвер
Аналітика аналітики

Я народився в четвер, могло б стати чудовим націоналістичним гаслом. Чому б і ні. Власне якщо подивитись на проблему націоналізму з цієї точки зору то так і є. Основою націоналізму є ідея приналежності, зазвичай це приналежність до нації. Але чому не обрати б день коли народились. Особисто я був народжений в четвер. Давайте ненавидіти середу. Безглуздо, але ж по суті ідея та сама.


Націоналізм. З точки зору теорії систем ідея правильна. Якщо припустити, що народ – це єдина система, то націоналізм це методика забезпечення цілісності системи. Таким підходом можна забезпечити мотивацію нових поколінь та майже прямий шлях до розквіту. Людина усвідомлює себе частинкою цілісного і робить все для процвітання середовища в якому існує, цим забезпечуючи добробут майбутніх поколінь. Але це лише в теорії та на папері.
В реаліях є один фактор який ламає всю красу ідеї. Цей фактор - гроші. Є по суті дві площини в яких ми існуємо.  Це національна та грошова. Вони, взаємодіючи, створюють основи нашого існування.


І грошова система нині домінує. А ідеї націоналізму, які є породженням національного, нині часто використовують для отримання влади, прихильності і прибутку. У всіх, без виключення, країнах ідеї націоналізму втілють політичні партії. А як відомо, будь-яка партія вимагає фінансування, а даючи фінансування інвестори завжди бажають «відбити» гроші.


Коли конфронтація доходить до протистояння «інтереси нації» vs. «гроші», то завдяки вище описаним факторам шальки терезів схиляються до останнього. Навіть, всі війни, повстання та революції, зводяться до грошових схем та операцій. А жадібність людей робить свою дуже злу справу.


Вихід. Виходом з даної ситуації є освіта. Виховувати в дітях здоровий націоналізм, де головною ідеєю була відповідальність нації за добробут всіх, хто проживає на території країни. Але разом із тим збереженням своїх особливостей. Головне ніякого радикалізму, бо то шлях який веде в нікуди. До того ж варто відокремити грошову систему від політики, або перебудувати політичну систему. На жаль, нині немає чітких рецептів поки немає.


І головне. Дивлячись на те, що нині роблять політики, чи те що називають націоналізмом. памятати «примурки є скрізь». А на рахунок я народився в четвер, то в соц.мережах, є навіть групи, і там немає ніякої нетерпимості, а всі просто раді, що народились, саме в свій день.

©Zlit 2012ОновленняКонтакти