Індустрія ілюзій
Аналітика аналітики

У епоху тотального культу тіла, все частіше доводиться чути, як здавалось би прекарсні створіння доводять себе до виснаження дієтами, а то не доведи Боже і операціями. Все частіше задумуюсь над тим, звідки походить ота патологічна повернутість на неприродному "еталоні краси". І якщо ще декілька років тому таким еталаном була барбі, або барбі-гриль (що дало поштовх відкриттю кількох тисяч нових соляріїв), то зараз пішла мода на андрогенних анорексичних істот (добре що хоч у дівчат пішла мода на довге волосся – їх легше вірізнити від маніакально подібних на них хлопців).
Що у цьому поганого, запитаєте ви?
Перш за все, це нездорово. Лише 10% населення на пленеті земля мають завідомо анорексичну будову тіла – вузькі кістки, малу кількість мязевої і жирової тканини, і загальну несхильність до зміни ваги. Всі решта вимушені вдаватись до дієт та голодування. Спорт у випадку бажання досягнути анорексичного стану– не варіант, адже нарощення м`язевої маси не входить у плани такого от створіння.
По-друге, це банально. Навіщо, колиматінка-природа наділила дівчат неймовірними виганами, і (при гарній удачі) не обділила верхніми 90, псувати фігуру? Насолоджуйтесь!
По третє, то потурання індустрії.  Власне на цьому пункті я хочу зупинитись детальніше. Здавалось би – у чому тут потурання? Давайте по порядку.
1.    Перш за все – то потурання індустрї моди. Каролі Рестон, Ізабель Каро, Луісель Рамос – далеко не повний список тих, хто став жертвами модної індустрії (власне анорексії як такої). У 60-ті, коли пройшов час індивідуального пошиву одягу і назміну йому прийшла епоха стандартизованих лекал і чітких розмірів, з`явилось і поняття модельної ваги. І якщо ще 20 років тому вага моделі лише на 8% відрізнялась від ваги середньостатистичної жінки, то зараз цей розрив становить більше 23%. І все частіше правозахисники б`ють на сполох забачивши на подіумі анорексичних моделей – вони не тільки шкодять собі, а й ставлять під загрозу світосприйняття мільйонів жінок по всьому світу.
2.    Прислужування косметологічній індустрії. Подивіться на косметичку жінки: консилер, тональний крем, пудра, рум`яна, тіні, олівці, помади, підводки, туш – і то, це так, далеко не повний набір. І неважливо до якого тиу належить леді – чи то прагне каліфорнійської засмаги посеред зими, чи влітку створює аристократичну блідність.
3.    Косметологічна хірургія, або пластична хірургія. Змінити розріз очей, форму носа, підтягнути підборіддя, збільгити груди, коротше процес безкінечний. Питання: а кому воно насправді потрібно?

Власне, бути чи не бути жертвою моди – вирішувати лише Вам. Єдине про що хочеться сказати: подумайте, чи варте воно того.

©Zlit 2012ОновленняКонтакти