Мультики
Аналітика аналітики

Мультики саме українські, не радянські… Мультики виробництва УкрНаукФільм: «Капітошка», «Петрик Пяточкін». Одразу згадується «Вечірня казка», тоді ще одному з трьох телеканалів Ут-1, ще тоді він не був першим національним… і дитинство.


Як не парадоксально, але ці мультики не були такими як радянські, в яких між рядків було описано дорослі проблеми того часу, як наприклад у «Простоквашино». Також цікавий факт, що один з перших кліпів культового гурту Воплі Відоплясова був знятий саме на НаукФільмі, це був кліп на пісню "Танці, до речі, він не кольоровий, тому що були неполадки з обладнанням.


Самі мультики зняті там – суто для дітей, з чудовою музикою, пісеньками. Згадайте як у школі ми співали пісню Пяточкіна, і перевертали школу з ніг на голову. Також в озвучці таких мультиків не було навіть «дорослих» голосів. Зняті для дітей, дуже добрі, в них проста і зрозуміла мораль.

Навіть в таких штуках як мультики дуже помітна ментальність. То не російські мультики де у персонажів дорослі голоси, де між двома рядками є третій з критикою влади, при чому ця традиція збереглась і у сучасних російських мультиках. Українських мультиків чомусь же майже не знімають, єдиний з тих що запам’ятався – це «Злидні». В ньому взагалі, просто наша саркастична натура ще й виліплена просто шикарно. До речі, рекомендую до перегляду, хоча мабуть більшість його бачили.


Цікаво і дивно, чому зараз по телебаченню показують голлівудську чушню, старі радянські мультики, а от наші майже не показують?! В програмах мультики які пропагують насильство і різні товари, а нема старих і добрих, які б виховували в дітях простоту та доброту… Сумно…

©Zlit 2012ОновленняКонтакти