21.11.2013 23:17
Фільм, на який всі довго чекали. Нове українське кіно, яке не поступається «славнозвісному» Голівуду та, за словами його творців, фільмам кіностудії імені Довженка.

Ну власне почнемо з Голлівуду. Знято по-голівудськи, десь  так само, якби у сільському клюбі Чернівецької області грали Бітлз. Це невдале мавпування західних фільмів. Чому наші українські герої навіть вдягнені смішно, як на те що все відбувається в Чернівцях. Ідіотично виглядає Вова, який більше схожий на латиноса чи корейця, з вродженим ідіотизмом та словесним поносом. І капітан футбольної команди, один в один з фільму факультет Родрігеса.

Сценарій. Задумка непогана, але виконання на тверду трійку. Діалоги - це  щось середнє між розмовною українською та літературною солов’їною, яка виглядає як китайський діалект англійської в дитячому садку. Легенду могли б написати з більшим магнетизмом та проникливістю, а замість того історія як у коміксах для дітей.

Актори. Ну династійний Ступка, це вже і так зрозуміло – джуніор джуніора, від того в нас ніде не дітись. Всі студентки університету в фільмі – у кращих традиціях Голівуду, або ходуленогі, або пончико-губастеньки, і майже всі знімались на пів оголені для  чоловічих журналів. Акторська гра лажова. Єдині актори, які грали файно, це ті кому біля п’ятдесяти - вони грали мольфарів.

Власне фільм продовжив неславні традиції «Штольні». Чому наші намагаються зняти порнографію типу «Сафо» або невдалі пародії на фільми жахів. Куди ділись ті хто знімав кіно як Параджанов чи Биков?! Власне фільм тягне на двійку з плюсом. Особисті враження – дві години ржаки, бо ми стібались з пародії…