14.10.2013 14:40

Мультфільм, який вийшов в прокат в цьому році. Сценарій написаний за мотивами книжки Вільяма Джойса «Ліфмени та добрі сміливі жуки».
Власне трошки про фільм.
«Промальовка» казкового світу виконана дуже гарно, в кращих традиція комп’ютерної анімації. Світ виглядає живим та привабливим, як хлопчиків так і дівчаток. Хлопчикам сподобаються батальні сцени, де армії ліфманів та поганців сходяться в боях. А дівчаткам, наприклад, церемонія передачі сили королевою бутону.
Персонажі наділені характером, здаються дуже живими та нагадують оточуючих нас людей, зі своїми крайнощами та дивацтвами. Ронін, який списаний з полководця, Мері Кей та Дагда як і годиться для їх юного віку сповнені максималізму. Мудрець Німгалу, як і годиться мудрецям, трошки ненормальний. Особливо класні равлик та слимак.
Сюжет доволі знайомий для дитячих історій. І так як і годиться дитячим історія добро перемагає зло, долаючи всі труднощі на шляху. В книжці все трошки цікавіше, якщо чесно признатись книжку я прочитав після перегляду мультфільму, і, до речі, книжку теж рекомендую.
Файно виконана озвучка, як в оригіналі так і в російському дубляжі (на солов’їній, на жаль, не бачив).
Загалом дуже позитивні враження від перегляду, емоційні та теплі. Особливо рекомендую, тим хто знає англійську подивитись мовою оригіналу.

І всім бажаю приємного перегляду!