Логотип своїми руками
Світ технологій

Дизайн. Дизайн це та частина розробки сайту яка вимагає досвіду та художнього смаку. Ні з першим, ні з другим в мене не склалось. Але отримавши декілька днів тому замовлення, я вирішив спробувати.
Оскільки, ґрунтовних знань щодо дизайну в мене нема, до процесу підійшов з точки зору логіки.
І так вимоги, на хлопський розум:
- Логотип має бути простим та читабельним.
- Має легко асоціюватись з продуктом
- Не має бути надто яскравим, тобто три кольори максимум, але один колір має бути яскравим
- На ньому має бути адреса сайту, це вже ж інтернет-проект
Все необхідне для логотипу було:
- Доменне імя: tureligious.com.ua
- Назва: Філософія та релігієзнавство
- Слоган: Перший науковий філософсько-релігієзнавчий портал
Перше що варто це підібрати шрифт. Оскільки при фразі філософія і релігієзнавство, в уяві зявляється картинка з книги Повісті минулих літ, то і шрифт варто підібрати десь із розряду давніх і сторичних, я обрав іжицю. Далі виділяємо літери «Ф» та «Р», робимо їх більшим шрифтом, та контрастним оранжевим кольором. Зменшуємо літеру «і»
Таким самим шрифтом набираємо слоган та підсвічуємо оранжевим «Ф» та «Р», це ніби лейб мотив логотипу, також додає йому "соковитості". І нарешті над словом Релігієзнавство набираємо слоган, виділяємо домен оранжевим, а доменну зону чорним, це додає контрасту, шрифт беремо інший, без "засічок" (для читабельності), отже вибір впав на стандартний Arial.


Останній крок: робимо інший варіант логотипу, помінявши білий та чорний кольори місцями.
Також, ще робимо логотип для групи у vk, для цього зміщуємо головні слова, щоб при виборі мініатюри виділялись акцентні літери, і робимо його вертикальним. Результат оцініть самі.

©Zlit 2012ОновленняКонтакти