Цар або совість
Про життя
Вчора наткнувся на статтю про майдан в Києві та про омоновців, які стоять кордонами. Мало хто знає, але там стоять не тільки МВС, а й ВВ(Внутрішні Війська). Зазвичай вони перевозять зеків, придушують тюремні бунти, але ще їх можна побачити на стадіонах, мітингах, концертах і т.д.

Якщо придивитесь там стоять вояки, ну як вояки, дітвора, якій років вісімнадцять або дев`ятнадцять. І вони виконують наказ. Так заведено в армії – виконувати наказ, по крайній мірі вони так думають.  Давайте для прикладу згадаємо козаків. Хто вчив історію, то знає, що козаків було по суті дві гілки: запорізькі та донські. Запорізькі козаки були народом, окремою його верствою. Самі собі голова, і вони ніколи, підкреслюю, ніколи не розганяли б власний народ, частиною якого вони завжди були. На противагу їм були донські козаки – слуги царя. Вони часто використовувались у придушенні бунтів, і фактично були вже найманцями.

Запорожці. Освіченість – багато хто навчався в Києво-Могилянській академії, і при Хмельницькому 9 з 10 вміли читати та писати. Згадаймо цілу плеяду лицарів, які створювали державу, одну з перших конституцій в світі. На честь Орлика, по легенді названий аеропорт Орлі. Це були лицарі духу зі своєю бойовою системою, воїни які присвячували себе служінню та військовій службі. А про їхні військові успіхи знав весь світ, коли невелика чисельність ухитрялась стримувати натиск мусульманського світу. Козаки гуляти вміли, але ніколи своїх не пригноблювали, а за пригноблення та грабіж своїх існувало суворе покарання.

А що доброго можна згадати про Донських козаків?! Торгівля кріпаками, участь у россійсько-турецьких війнах, придушення повстань. Свої найманці на службі у царя в чужій країні. А вони власне нічим не відрізнялись від тих хлопчаків, що стоять зараз кордоном на майдані незалежності.

Якби я стояв там серед них і мені дали наказ стріляти в натовп, то я першим ділом стріляв би в того, хто віддав такий наказ. І це єдино правильне рішення. Серед них є хороші хлопці, є і розумні. Але то має бути масовим. Дали наказ стріляти по своїх – хлопчатка дружно розвернулись і спалили б верховну раду, от тоді це були б лицарі, майже козаки. А для того щоб стали вони козаками, треба армію зробити професійною, і років з дванадцяти їх вчити тому, що вони мають бути захисниками, і тоді армія не буде збивати цивільні літаки чи стріляти ракетами по жилих будинках.

А до хлопців з майдану… Якщо ви це про читаєте – не обирайте царя, а оберіть совість!
©Zlit 2012ОновленняКонтакти