Dire Straits
Наркотики душі
Dire Straits – ще одна група класичного британського року. На далекому заокеанському просторі вони є динозаврами. Понад двадцять років їх сингл був гімном MTV. А їх музику можна назвати класикою, так званого, дорожнього року.

Гурт був заснований братами Нофлерами,  Марком та Девідом у далекому 1977 році. Родом цей гурт зі славетного міста Ньюкасл. Марк – незмінний лідер та вокаліст гурту. Він один з небагатьох хто грає на гітарі без допомоги медіатора, і вважається одним з кращих віртуозів гри на гітарі. Власне, мій перший компакт-диск - це був їх альбом “Money for nothing”. І цей альбом вважається піком їх музичної кар`єри, також він зібрав найбільшу кількість хітів в собі.

Особливо красива та багатогранна музика, а також палітра того, що описано в текстах. Є швидкі рок-н-рольні треки як «Twisting by the pool». Пісні присвячені легкому та світлому коханню, як наприклад: «Romeo and Juliet». Важкі пісні розставання «Where do you think you`re going».  Ці пісні легкі та невимовно життєрадісні, відображають філософію гурту. Також хочеться згадати пісню «Walk on life», яка, як на мене, є гімном оптимізму та здорового погляду на життя.

Але найкращі їх твори це балади. Коли музика та голос Марка лунають тихо, ніби прокрадаючись в закутки вашої душі. В таких піснях і тексти на диво глибокі та проникливі. Особливо хочеться послухати такі пісні для того, щоб привести думки до ладу. До цих пісень, в моєму рейтингу належать: «telegraph road», «private investigations», «sultans of swing». Та їх творчості найкраща пісня це «Brothers in Arms», балада пам`яті воїнів які полягли на полях першої світової. Глибокий текст який при дуже повільному ритмові зворушує душу. Надзвичайним є кліп на цю пісню, він наче мальована уява художника заворожує своє ідеєю та виконанням.

Власне про кліпи, н свій час, а це кінець 80-тих їх кліпи відзначались прогресивністю, а також використанням, ще на той час сучасної, але нині геть архаїчної 3D графіки. От таке воно типове для Британії поєднання ниток часу, минулого та сучасного з додаванням часточки душі з ритмами крісла качалки, а також трав`яного чаю при спогляданні шотландських гірських заходів сонця. Власне, вони і відображають неквапливість та глибоку вдумливість душі романтика з гітарою.

Приємних вам вражень від прослуховування…
©Zlit 2012ОновленняКонтакти